Vegán zöldséges quiche
Vegán zöldséges quiche: vacsoraötlet, vitamindús zöldségek és Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta felhasználásával. Akár az egész családnak!
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók egy 28 cm ⌀ quiche formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 100 g gomba vékony szeletekre vágva
- 3 sárgarépa hámozva, reszelve
- 1 vöröshagyma hámozva, gyűrűkre vágva
- 1 gerezd fokhagyma hámozva, apróra vágva
- 1 kis cukkini szeletelve
- 300 ml szójajoghurt
- 1 ek. fűszerkeverék
- 2 ek. kukoricakeményítő
- őrölt szerecsendió
- 1/2 tk. kurkuma
- őrölt só és bors
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy kerek tortaformát vajazzunk ki, és tegyük bele a tésztát, a kilógó tésztaszélekkel erősítsük meg a forma oldalát és a villával szurkáljuk meg a tészta alját.
-
Lépés 3
A gombát dinszteljük meg egy kevés olajon. Tegyük a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a cukkinit és a gombát a tésztára.
-
Lépés 4
Keverjük össze a szójajoghurtot, a fűszerkeveréket (delikátot), a kukoricakeményítőt, a szerecsendiót, a kurkumát, a sót és a borsot, majd öntsük rá a zöldségekre.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Könnyedén díszíthetjük a zöldséges quiche-t hosszában csíkokra hámozott cukkinivel és sárgarépával.