vegán zöldséges quiche

Vegán zöldséges quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A vegán étkezés ilyen egyszerű is lehet. Egyszerűen töltsd meg a vegán friss omlós quiche tésztánkat kedvenc zöldségeiddel, tedd be a sütőbe, és kész is a vegán zöldséges quiche!

  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy 28 cm  quiche formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 400 ml szójajoghurt
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 100 g gomba vékony szeletekre vágva
  • 3 sárgarépa hámozva, reszelve
  • 1 lilahagyma hámozva, gyűrűkre vágva
  • 1 kis cukkini szeletelve
  • 1 ek. oregánó
  • őrölt só és bors
  • 2 ek. olívaolaj + még egy kevés a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy kerek tortaformát kenjünk meg olajjal, és tegyük bele a tésztát, a kilógó tésztaszélekkel erősítsük meg a forma oldalát és a villával szurkáljuk meg a tészta alját.

  3. Lépés 3

    Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 20 percig vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    Keverjük össze a szójajoghurtot és a kukoricakeményítőt, ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük össze a zöldségekkel. Öntsük a zöldséges masszát a quiche formába.

  5. Lépés 5

    A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Az olívaolajat és az oregánót összekeverjük, majd vékonyan a még forró quiche-re kenjük.

Tipp

A szójajoghurtot kedved szerint ízesítheted különféle zöldfűszerekkel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!