Vegetáriánus kiflik
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g krémsajt
- 1 csokor vegyes fűszernövény (pl. petrezselyem, metélőhagyma, kapor) apróra vágva
- 1/2 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- 1 újhagyma vékony karikákra vágva
- 80 g szárított paradicsom apróra vágva
- 50 g bármilyen mag szóráshoz (pl. mák, szezámmag, napraforgómag)
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot fűszernövényekkel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük a krémsajttal.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában félbevágjuk, majd széltében 4 részre vágjuk. Az így kapott 8 négyzetet átlósan félbevágjuk, hogy 16 háromszöget kapjunk. A tészák szélesebbik oldalára zöldségeket teszünk, majd feltekerjük és kifliket formázunk belőlük.
-
Lépés 4
A kifliket egy kevés vízzel megkenjük és magokkal megszórjuk.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső rácson 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Melegen vagy már kihűtve tálaljuk.
Ezeket a finom falatkákat baráti összejövetelekre, piknikre, vagy étkezések közti uzsonnának ajánljuk.