Vegetáriánus kiflik

Vegetáriánus kiflik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g krémsajt
  • 1 csokor vegyes fűszernövény (pl. petrezselyem, metélőhagyma, kapor) apróra vágva
  • 1/2 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 1 újhagyma vékony karikákra vágva
  • 80 g szárított paradicsom apróra vágva
  • 50 g bármilyen mag szóráshoz (pl. mák, szezámmag, napraforgómag)
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot fűszernövényekkel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük a krémsajttal.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában félbevágjuk, majd széltében 4 részre vágjuk. Az így kapott 8 négyzetet átlósan félbevágjuk, hogy 16 háromszöget kapjunk. A tészák szélesebbik oldalára zöldségeket teszünk, majd feltekerjük és kifliket formázunk belőlük.

  4. Lépés 4

    A kifliket egy kevés vízzel megkenjük és magokkal megszórjuk.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső rácson 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Melegen vagy már kihűtve tálaljuk.

Tipp

Ezeket a finom falatkákat baráti összejövetelekre, piknikre, vagy étkezések közti uzsonnának ajánljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!