Vegetáriánus quiche
gombával és kecskesajttal
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 120 g gomba vékony szetekre vágva
- 1 marék Rukkola durvára vágva
- 4 tojás felverve
- 120 ml tej
- 5-6 csepp Tabasco® csípős szósz
- 150 g kecskesajt durvára morzsolva
- 150 g tejföl simára keverve
- 2 ek. napraforgó olaj a kenéshez
- só őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojást, a tejet és a tejfölt jól összekeverjük, sóval és Tabasco szósszal ízesítjük, majd hozzákeverjük a morzsolt kecskesajtot is.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és napraforgó olajjal kikent formába fektetjük. A lelógó tészta részeket visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A gombát és a rukkolát egyenletesen a tésztára szórjuk és a tojásos, kecskesajtos keveréket ráöntjük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínére helyezve kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha még nem sült át teljesen az étel, de a teteje már szépen megbarnult, fedjük le alufóliával, így süssük tovább.