Vicces pizzacsigák
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 ml paradicsomszósz
- 50 g szalámi csíkokra vágva
- 1 színes kaliforniai paprika kimagozva, csíkokra vágva
- 100 g kukorica lecsepegtetve
- 100 g sajt
- opcionális: 24 cukorszem és 1 teáskanál lekvár ragasztáshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tetejére paradicsomszószt kenünk, 10 cm-es szegélyt szabadon hagyva. A tetejére szalámit, paprikát, kukoricát és sajtot teszünk.
-
Lépés 3
A tészta alsó szélétől kiindulva szorosan feltekerjük és 12 db kb. 3 cm széles szeletre vágjuk.
-
Lépés 4
A tészta végeit visszacsavarjuk a csigákról, és késsel kb. 2 cm mélyen belevágunk, hogy megformázzuk a csiga tapogatóit.
-
Lépés 5
A csigákat előmelegített sütő középső sínén 15-20 percig aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Sütés után tetszés szerint két cukorszemet ragaszthatunk egy kevés lekvárral.
Alternatív megoldásként a pizzatésztát megkenheted kedvenc hozzávalóiddal!