Virsli leveles tésztába tekerve
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 8 darab frankfurti virsli
- 8 darab sajttal töltött virsli
- 80 g ementáli sajt reszelve
- Pirospaprika (édesnemes) őrölve
- só és bor őrölve
- 1 tojás a kenéshez, felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd tojással megkenjük.
-
Lépés 3
Az ementálit, sót, borsot és pirospaprikát összekeverjük.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat átlósan a virslire tekerjük és mégegyszer megkenjük tojással. Megszórjuk sajttal és a fűszerkeverékkel.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 12-15 perc alatt megsütjük.
Tipp
A leveles tésztába göngyölt virsli még ízletesebb, ha kínálunk hozzá például tormát, zöldfűszeres- vagy curry-s mártogatóst is.