Vőlegényfogó

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A füstölt tarját daráljuk le. A darált tarját, tehéntúrót, olvasztott vajat és a tojás fehérjét keverjük össze, őrölt borssal ízesítsük, majd tegyük félre, fél óráig hideg helyen pihentessük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre.

  4. Lépés 4

    A húsos tölteléket kenjük a tésztalapokra, a széleket hagyjuk szabadon, majd tekerjük fel bukta formájúra.

  5. Lépés 5

    Az így elkészített töltött tésztát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert tojás sárgájával kenjük meg.

  6. Lépés 6

    200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

Sütés előtt ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal!

A receptet Jónás Istvánnétól kaptuk. Ezúton köszönjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!