Voralbergi sajttorta friss pizzatésztából
0 Bewertungen
- 25-30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 300 g hagyma apróra vágva
- 3 tojás sárgája
- 1/8 l tejföl
- 125 g Bergkäse reszelve
- 125 g ementáli sajt reszelve
- Só, bors, kömény ízlés szerint
- pirospaprika őrölve
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát olajon vagy vajon dinszteljük meg.
-
Lépés 3
A tojássárgáját, a tejfölt, sajtot, fűszereket jól keverjük össze majd adjuk hozzá a hagymát.
-
Lépés 4
A pizzatésztát a sütőpapírral együtt egyenesen a tepsibe tekerjük ki, a széleit hajtsuk fel.
-
Lépés 5
A tésztát olvasztott vajjal vagy olajjal kenjük meg. Helyezzük rá a sajtos-hagymás tölteléket és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.
Tipp
Ha épp nincs otthon Bergkäse, más keménysajtból is elkészíthetjük.