Vöröskáposztás galette
almával és kecskesajttal
0 Bewertungen
- 30 - 35 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1/4 fej vöröskáposzta reszelve
- 1 alma reszelve
- 2 ek. almaecet
- 50 g gesztenye főtt, durvára cágva
- 2 tojás
- 100 g tejföl
- 100 g mandula őrölve
- 80 g kecskesajt morzsolva
- 1 tojás a kenéshez
- 2 ek. mandulaforgács a szóráshoz
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vöröskáposztát, almát, ecetet, gesztenyét, tojásokat, tejfölt és mandulát összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát egy tepsibe terítjük. A vöröskáposztás masszát a tésztára kenjük úgy, hogy a szélétől kb. 4 cm szabadon maradjon. A tészta szélét megkenjük tojással és a töltelékre hajtjuk. Ismét megkenjük tojással a tészta szélét és megszórjuk a mandulaforgáccsal. A kecskesajtot a galette-re morzsoljuk.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A vöröskáposzta és alma helyett káposzta és szalonna kombinációjával is elkészíthetjük.