Vöröskáposztás-körtés rétes
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
- 600 g vöröskáposzta csíkokra vágva
- 3 db körte meghámozva és kockákra vágva
- 40 g kristálycukor
- 30 g vaj
- 1/2 l vörösbor
- 1 csipet fahéj őrölve
- 1 csipet szegfűszeg őrölve
- 10 g kukoricakeményítő
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot vajon karamellizáljuk meg, és a vörösbort öntsük hozzá. Adjuk hozzá a káposztát, fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal és szegfűszeggel. Kb. 30 percig pároljuk fedő alatt.
-
Lépés 3
Kukoricakeményítővel sűrítsük be, és keverjük hozzá a kockákra vágott körtedarabokat, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A töltelék felét helyezzük a rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsuk be, és egy konyharuha segítségével tekerjük fel. Majd ismételjük meg ugyanezt a másik réteslapon.
-
Lépés 5
Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 percig süssük.
A körte helyett használhatunk a recepthez reszelt almát vagy előre beáztatott aszalt gyümölcsöket is. Próbáljuk ki többféle módon.