Vöröskáposztás rétes
- kb. 30 perc
- 200 ºC
- 180 ºC
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 kis fej vöröskáposzta felaprítva
- 1 kis fej hagyma aprítva
- Olivaolaj vagy vaj a pároláshoz
- 2 ek kristálycukor
- Só, bors ízlés szerint
- Kevés kömény őrölve
- vaj a kenéshez olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A káposztát vágjuk vékony csíkokra, vagy reszeljük le.
-
Lépés 3
Az olívaolajat vagy vajat forrósítsuk fel, a cukrot pirítsuk aranysárgára.
-
Lépés 4
Az apróra vágott hagymát és káposztát adjuk hozzá, keverjük meg, kb. 20 percig kis lángon fedő alatt pároljuk, gyakran keverjük meg, fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A kihűlt tölteléket tegyük a tésztára, a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 6
A réteseket fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Vöröskáposzta párolásához tehetünk egy fél deci vörösbort, úgy még finomabb lesz a rétesünk.