Zebra-sajttorta
A zebra-sajttorta egy látványos és mutatós desszert, ami rettentően finom is. Díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel és máris kész az igazi édes nyári torta.
- kb. 60 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g túró (20%)
- 250 g créme fraîche (krémsajt)
- 180 g cukor
- 4 tojás
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a pudingport simára keverjük. A keverék felét öntsük át egy másik tálba és keverjük hozzá a kakaóport.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek, kivajazott sütőformába (Ø 24-26 cm) tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. A tészta alját villával néhányszor megszurkáljuk.
-
Lépés 4
A tésztára felváltva tegyünk 1 evőkanál vaníliás és 1 evőkanál kakaós túrós keveréket. Addig folytassuk, amíg mindkét keverék el nem fogy.
-
Lépés 5
A sajttortát a sütő legalsó sínén kb. 60 perc alatt megsütjük. Ha a torta teteje hamar elkezd barnulni, a sütési idő felénél sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le.
-
Lépés 6
Felszeletelés előtt hagyjuk hűlni néhány órát.
Díszítsük a sajttortát szezonális gyümölcsökkel, pl. mangóval, maracujával vagy friss bogyós gyümölcsökkel.