Zöldbabos raguval töltött rétes
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 15 dkg friss zöldbab kis darabokra vágva
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/2 piros pritamin paprika kimagozva, kockákra vágva
- 1/2 sárga pritamin paprika kimagozva, kockákra vágva
- 2 egész tojás
- Némi friss petrezselyem zöld aprítva
- Só és bors őrölve
- Szezámmag a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldbabot, az újhagymát, a fokhagymát, a paprikákat összekeverjük a tojással és a petrezselyemzölddel.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A szélesebbik oldal mentén az alsó felére rátesszük a tölteléket. A töltelékes oldalról kezdve feltekerjük. A tetejét megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Okos ötlet: Ha valaki a húsos ételeket szereti, tehet a töltelékbe kockákra vágott sonkát is.