Zöldséges quiche sajttal
- kb. 15-20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 doboz zöldségkonzerv kukoricával, kidney babbal és paprikával
- 1 db közepes fej hagyma hámozva, aprítva
- 500 g darált szárnyashús
- 4 ev zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 4 db közepes paradicsom felvágva
- 70 g gouda sajt reszelve
- 4 - 5 tortilla chips morzsolva
- kevés zsálya levél aprítva
- Zsiradék és liszt a forma kenéséhez
- Só, cayennei bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldségkeveréket csepegtessük le. A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. A zsályát öblítsük le, csipkedjük le a leveleit, és aprítsuk fel.
-
Lépés 3
A darált húst, 3 ek. zsemlemorzsát, tojást, hagymát, zsályát és a zöldségkeveréket keverjük össze, majd sóval, borssal és cayennei borssal fűszerezzük meg.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és a rövidebbik oldalából vágjunk le egy kb. 6 cm széles csíkot. Hajtsuk félbe a tésztát, így egy közel négyzet alakú tésztát kapunk.
-
Lépés 5
Tegyük a tésztát egy kivajazott, liszttel beszórt quiche formába. A kilógó tésztaszéleket vágjuk le.
-
Lépés 6
A húsos zöldséges masszát öntsük a tésztára. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk szeletekre. A masszát szórjuk meg 1 - 2 evőkanál zsemlemorzsával. A paradicsomszeleteket és a maradék zsályalevélkéket helyezzük a töltelékre.
-
Lépés 7
A sajtot reszeljük le és szórjuk a quiche-re, majd a tortilla chipset morzsoljuk rá.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben a legalsó sínére helyezve kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
A zöldséges konzerv helyett használhatunk friss szezonális zöldségeket is!