Zöldséges-sonkás quiche
- 20-25 perc
- 225 °C
- 200 °C
- 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 közepes sárgarépa
- 200 g cukorborsó
- 100 g főtt sonka szeletelve
- 1 ek. vaj
- só durva őrlésű bors
- 4 tojás
- 1/8 l tej
Elkészítés
-
Lépés 1
A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
-
Lépés 2
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és átlósan felszeleteljük. A borsóhüvelyeketmegtisztítjuk és megmossuk, a sonkát csíkokra vágjuk.
-
Lépés 3
A vajat felhevítjük, a sárgarápát kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a sonkát, és további 2 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A sütőt előmelegítjük. A tejet és a tojásokat összekeverjük, sőval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, 4 egyforma részre vágjuk.
-
Lépés 6
4 tűzálló formát (kb. 11 cm átmérőjű) hideg vízzel kiöblítünk. 1 - 1 tésztalapot (sütőpapír nélkül) a formákba helyezünk, a széleket pedig a forma széléhez nyomkodjuk.
-
Lépés 7
A zöldséges keveréket a tésztára öntjük, majd a tojással összekevert tejet is hozzáadjuk.
-
Lépés 8
Forró sütőben 20 - 25 perc alatt készre sütjük.