zöld galette

Zöld galette

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Quiche sütőforma nélkül? Igen, ez a galette! Mutatjuk, hogyan varázsolj egészséges fogást pillanatok alatt zöldebbnél zöldebb zöldségekből.

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 200 g blansírozott spenót vagy fagyasztott spenót felolvasztva, kinyomkodva
  • 150 g zöldfűszeres krémsajt
  • 150 g blansírozott brokkoli vagy fagyasztott brokkoli felolvasztva
  • 75 g feta sajt kockára vágva
  • 1 marék bébispenót a szóráshoz
  • kevés olaj a sütéshez
  • frissen őrölt szerecsendió
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymát és a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd pár percig a spenótot is megpirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a krémsajtot, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A spenótos keveréket a tészta közepére kenjük úgy, hogy körben a széleinél 5-5 cm-t szabadon hagyunk. A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre. A brokkolit ízlés szerint megsózzuk, a galette-re tesszük, majd megszórjuk fetával.

  4. Lépés 4

    A galette-et az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után megszórjuk friss bébispenóttal.

Tipp

Zöldfűszeres krémsajt helyett használhatunk sima krémsajtot vagy tejfölt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!