Zöld spárgás leveles tészta-torta
Tökéletes recept a spárgaszezonhoz ez a leveles tésztából készült zöld spárgás torta. Vacsoraötletnek kiváló és nagyon tápláló.
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g krémsajt (tormával)
- 100 g tejföl
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g zöld spárga blansírozva
- 1 marék tavaszi fűszernövény (pl. medvehagyma, tárkony, petrezselyem, metélőhagyma)
- őrölt szerecsendió
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt, a krémsajtot, a tojást és a fokhagymát összekeverjük, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a széleit kb. 1,5 cm szélesen visszahajtjuk. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk.
-
Lépés 4
A leveles tésztát bekenjük a krémsajtos keverékkel, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a blansírozott spárgát.
-
Lépés 5
A tortát a sütőben a középső sínen kb. 25 percig sütjük. Ezután friss fűszernövényekkel díszítjük.
A blansírozással őrizzük meg a spárga zöld színét, de a recepthez használhatunk nem blansírozott spárgát is.