Zöldfűszeres quichekosárkák
Quichekosárkák muffin formában sütve. Töltsd meg a tavasz kedvenc ízeivel, és élvezd a ropogós falatokat.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 125 ml tejszín
- 3 tojás
- 1 csokor friss zöldfűszerek ízlés szerint (pl. rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma) apróra vágva
- 200 g sonka kockákra vágva
- 3 szár újhagyma karikákra vágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt a tojással és az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük. Egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.
-
Lépés 4
A tésztákat egy kikent muffinforma mélyedéseibe helyezzük, majd sonkával és újhagymával megtöltjük, végül pedig ráöntjük a zöldfűszeres tejszínt.
-
Lépés 5
A quichekosárkákat a sütő alsó sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha szeretjük a sajtot, sütés előtt szórjunk egy kevés sajtot a kosárkákra.