Zöldséges – gombás rétes
- 15 - 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 30 - 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
- 1 kg friss laskagomba megtisztítva, szeletelve
- 1 kg friss csiperke megtisztítva és szeletelve
- 250 g szalonna kockára vágva
- 2 fej hagyma felaprítva
- 4 db újhagyma karikákra vágva
- 250 g krémtejszín
- 1 köteg friss petrezselyem felaprítva
- 4 szál sárgarépa meghámozva, csíkokra vágva
- Só és bors
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát, hagymát és újhagymát süssük üvegesre, adjuk hozzá a gombát, és pároljuk, amíg a leve elfő. A krémtejszínt, csíkokra vágott sárgarépát, aprított petrezselymet adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A tésztalapokat kettesével fektessük egymásra. A tölteléket tegyük a tészta alsó felére, és a szabadon maradt tésztát olvasztott vajjal kenjük meg. A tésztaszéleket hajtsuk be, és a rétest tekerjük fel.
-
Lépés 4
A rétest vágjuk kb. 4 cm széles szeletekre, és tegyük egy vajjal kikent sütőformába, majd előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
A laskagomba és a csiperkegomba helyett más friss gombával is elkészíthetjük a receptet, vagy tetszés szerint fagyasztott erdei gombakeveréket is felhasználhatunk.
A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben található meg.