Zöldséges gulyás
- 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 6 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1 fej hagyma szeletelve
- 200 g cukkini hosszában felezve, szeletelve
- 200 g (kb. 2 kicsi) piros paprika csíkokra vágva
- 200 g (kb. 2 kicsi) sárga húsú paprika csíkokra vágva
- 4 db paradicsom félbevágva, szeletelve
- 2 ek édesnemes paprika
- 500 g burgonya
- só bors
- Kevés friss kakukkfű
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg.
-
Lépés 3
A réteslapokat hajtogassunk szét, és mindegyiket vágjuk négy egyforma részre. Egy réteslapot tegyünk olajjal kikent tűzálló formába, kenjük meg olajjal és tegyük rá még egy réteslapot. Egy-egy tálkához két réteslapot használjunk fel.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük világosbarnára, még forrón vegyük ki a formából és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 5
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, a hagymát pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát, majd az őrölt paprikát, és 6 ek. vízzel öntsük fel. A zöldségeket a főtt burgonya kivételével adjuk hozzá, és dinszteljük puhára. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.
-
Lépés 6
A zöldségeket és a burgonyát keverjük össze, és adagoljuk a rétestálkákba. Friss kakukkfűvel tálaljuk.
Ha a zöldség sok levet enged, adjunk hozzá egy kevés kukoricakeményítőt. Kevés chilivel és egy csipet cukorral ízesítve ez a vegán étel különleges jelleget kap.