Zöldséges quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 - 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 quiche-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 tojás
  • 175 g friss sajt darabolva
  • 300 g juhsajt darabolva
  • 1 db sárga paprika apróra vágva
  • 200 g paradicsom darabolva
  • 2 szál újhagyma karikára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • rózsabors
  • Kevés gyömbér reszelve
Mi lehet jobb annál, mint ropogós zöldségeket quiche formában kínálni? Ezzel a friss leveles tésztából készített recepttel egészséges, színes ételt varázsolhatsz a tányérra.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss sajtot, tojást, aprított fokhagymát és reszelt gyömbért keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tortaformákat kenjük ki vajjal, a tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk megfelelő méretűre és béleljük ki vele a formát.

  4. Lépés 4

    A masszát töltsük a tésztára, majd a felaprított zöldségeket is adjuk hozzá. A feldarabolt juhsajtot tegyük rá, és rózsaborssal szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A rózsabors igazából nem a borsok családjába tartozik, így nem csíp. Ha egy kicsit pikánsabbra, csípősebbre szeretnénk, akkor valódi borssal is fűszerezzük meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!