Zöldséges rétes
- 35 - 40 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g fehér káposzta vagy kb. 550 g mélyhűtött zöldségkeverék
- 100 g brokkoli
- 100 g cukkini vagy tök
- 100 g karfiol
- 60 g paprika csíkokra vágva és felkockázva
- 100 g hagyma finomra vágva
- 50 g vaj
- 250 g burgonya hámozva, reszelve
- 1 ek petrezselyem aprítva
- 1 ek snidling aprítva
- 1 tojás a kenéshez
- 1/8 l tejföl
- Néhány kanál joghurt
- Só, bors
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- zöldfűszerkeverék
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldségeket sós, forrásban lévő vízben egy percig blansírozzuk, szűrjük le, hűtsük le és konyharuhán szárítsuk.
-
Lépés 3
A hagymát vajon pirítsuk aranysárgára.
-
Lépés 4
A zöldségeket adjuk hozzá, rövid ideig pirítsuk, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, az alsó harmadára halmozzuk a zöldséges tölteléket, a széleket hajtsuk be, a tésztát tekerjük fel, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20-25 percig süssük.
-
Lépés 7
Mialatt sül, készítsük el a fűszeres szószt, és ezzel tálaljuk a zöldséges rétest.
Használhatunk a recepthez mélyhűtött zöldségkeveréket is (550g).