Zöldséges rétes zöldfűszerekkel
Ez a zöldséges rétes szuper nyári recept, amit a friss, kerti zöldfűszerek tesznek még izgalmasabbá. Egyszerűen elkészül és biztos vele a siker.
- 30 - 35 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 zöldséges réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g édeskömény apróra vágva
- 150 g cukkini apróra vágva
- 150 g hegyes erős paprika apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 ek. olívaolaj
- 60 g zöldfűszerkeverék (petrezselyem, lestyán, bazsalikom, majoranna, oregánó) apróra vágva
- 150 g créme fraîche (krémsajt)
- 2 tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.
-
Lépés 2
1 ek. zöldfűszerkeveréket 1 ek. olívaolajjal keverünk össze és félretesszük. A zöldségeket a maradék olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk, fűszerezzük és hűlni hagyjuk. A créme fraîche-t a zsemlemorzsával és a tojásokkal simára keverjük és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a maradék zöldfűszert.
-
Lépés 3
A tészát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket a tészta közepén eloszlatjuk úgy, hogy az egyik szélétől kb. 5 cm szabadon maradjon. A üresen maradt tésztát vízzel megkenjük.
-
Lépés 4
A töltelékes oldalról kezdve óvatosan feltekerjük a tésztát és az illeszkedéssel lefelé fordítjuk. Ráhelyezzük egy tepsire és kb. 3 cm-es távolságokban átlósan bevagdossuk.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A még meleg rétest az előre elkészített zöldfűszeres olívaolajjal megkenjük.
Ezt a rétest akár nyújtott rétestésztából, vagy pizzatésztából is elkészítheted. A sütő hőmérsékletét a tészta csomagolása szerint kell beállítani.