Zöldséges rétes zöldfűszeres szósszal
- kb. 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
- 2 db brokkoli blansírozva és felaprítva
- 5 db nagy sárgarépa blansírozva, csíkokra vágva
- 1 db karfiol blansírozva és felaprítva
- 1 db piros paprika csíkokra vágva
- 1 db sárga paprika csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 1/4 l tej
- 1 késhegynyi kömény őrölve
- Só, bors, szerecsendió
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldségeket forrásban lévő sós vízben néhány percig blansírozzuk. Szűrjük le, csepegtessük le és hűtsük ki.
-
Lépés 3
A besamelmártáshoz 50 g vajat hevítsünk fel, adjuk hozzá a lisztet és tejjel öntsük fel. Állandó keverés közben főzzük fel, és tegyük félre.
-
Lépés 4
A zöldségeket és a kihűlt besamelmártást keverjük össze, adjuk hozzá a fokhagymát is. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 5
A töltelék felét tegyük az előkészített rétes alsó harmadára, a széleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 6
A réteseket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, vajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.
A zöldfűszeres szószhoz 250 g tejfölt és néhány kanál joghurtot keverjünk össze, sóval, borssal, aprított zöldfűszerekkel és fokhagymával ízesítsük.