Zöldséges – sajtos falatok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A levesben főtt, kihűtött zöldséget parmezánnal, krémtejszínnel, tojással és petrezselymzölddel pürésítsük.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat hajtsuk szét, kettőt helyezzünk egymásra, és széltében vágjuk öt 8 cm széles csíkra, majd ezeket a tésztacsíkokat felezzük.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkok jobb alsó sarkára tegyünk egy-egy kanál tölteléket. A tészta alsó részét hajtsuk a töltelékre, hogy háromszög alakot kapjunk, majd addig folytassuk a hajtogatást, amíg a tészta el nem fogy, és egy háromszög alakú tésztacsomagot nem kapunk.

  5. Lépés 5

    A többi tésztával is ugyanígy járjunk el, majd helyezzük a csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ez a zöldséges-sajtos tészta kiváló levesbetét húsleveshez, de sütés előtt szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórva előételként is beválik, egy üveg finom bor illik hozzá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!