Zsályás szűzpecsenye leveles tésztával
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 35 - 40 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 800 g szűzpecsenye
- 2 ek olívaolaj
- 16 zsályalevél
- 8 szelet sonka (prosciutto crudo)
- őrölt só és bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
- 1 hideg csirkemell apróra vágva
- 250 g hideg tejszín
- 6 friss zsályalevél
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szűzpecsenyét sóval, borssal fűszerezzük, és olajon hirtelen süssük meg körben, hogy minden oldala ropogós kérget kapjon, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A töltelék összes összetevőjét (a csirkemell nagyon hideg legyen) tegyük turmixgépbe és turmixoljuk finomra, vagy a csirkemellet daráljuk finomra, és ezután keverjük hozzá a többi hozzávalót, hogy kenhető masszát kapjunk.
-
Lépés 4
4 sonkaszeletet fektessen alufóliára, vagy frissentartó fóliára, kenjük meg a töltelékkel, erre tegyük a szűzpecsenyét, a fólia segítségével borítsuk be a húst a sonkával, majd távolítsuk el a fóliát.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd tegyük rá az előkészített hústekercset, csomagoljuk a tésztába és „varrattal” lefele helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg és a maradék tésztával díszítsük.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára. Rövid ideig pihentessük, és szeletekre vágva tálaljuk.
A zsályához tehetünk még fokhagymagerezdeket, hogy még pikánsabb ízvilágot kapjunk!