Zserbó
- 40-45 perc
- 170°C
- 150°C
- 40 perc + 2 óra sütés
Hozzávalók 6-8 darab zserbóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 200 g darált dió
- 1 ek. vaníliáscukor
- 200 g baracklekvár
Glazúrhoz:
- 20 g sütőkakaó/cukormentes kakaópor
- 25 g porcukor
- 30 ml (3 ek) víz
- 60 g vaj
- 1 ek. citromlé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A diót, vaníliáscukrot és a lekvárt elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és három egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.
-
Lépés 4
Az első tésztadarabunkat sütőpapírral borított tepsire tesszük, majd szétoszlatjuk rajta a diós massza felét. Ráhelyezzük a második tésztadarabunkat, majd erre felvisszük a maradék masszát. Letakarjuk az utolsó tésztadarabunkkal.
-
Lépés 5
Az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 40-45 percig sütjük. Adott esetben (ha a teteje túlsülni látszik) a sütési idő felénél letakarjuk fóliával.
-
Lépés 6
A sütést követően rövid ideig hűlni hagyjuk, majd ráborítjuk (fejjel lefelé) egy tiszta deszkára és azon hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 7
A glazúrhoz az összes hozzávalót (a citromlé kivételével) összekeverjük egy tálban, majd vízgőz felett felhevítjük. Ezután hozzákeverjük a citromlevet, majd a kihűlt zserbónkat bevonjuk a csokoládéglazúrral.
-
Lépés 8
Legalább két órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeletekre darabolva tálaljuk.