Zserbó bomba
- 10-13 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 40 bombához:
- 2 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 20 dkg dió megpucolva, darálva
- 20 dkg aszalt sárgabarack aprítva
- 5 dkg étcsokoládé reszelve
- 3 ek sárgabarack lekvár
- 2 ek barna cukor
- 1 ek rum (ízlés szerint)
- 15 dkg étcsokoládé aprítva
- 5 dkg vaj
- 40 db kisebb dióbél felezve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 3
A töltelékhez valókat aprítsuk össze, a diót daráljuk le, a csokoládét reszeljük le, a barackot vágjuk apró kockákra.
-
Lépés 4
A tésztalapot széltében 5, hosszában vágjuk 4 részre, azaz 20 négyzetre. Ezekbe egyenként 1-1 diónyi nagyságú masszát rakjunk. Ezt követően formázzuk gombóccá a tenyerünk segítségével a tészta négyzeteket.
-
Lépés 5
A sütőlapon hagyjuk kihűlni a bombákat, majd a vajas csokoládéval öntsük le őket és mindegyik tetejére 1-1 felezett dióbelet helyezzünk.
Sárgabarack helyett használhatunk aszalt szilvát és szilvalekvárt is!
Köszönjük Hadarik Rita kreatív receptjét!