Zserbó bomba

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10-13 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 40 bombához:

  • 2 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 20 dkg dió megpucolva, darálva
  • 20 dkg aszalt sárgabarack aprítva
  • 5 dkg étcsokoládé reszelve
  • 3 ek sárgabarack lekvár
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek rum (ízlés szerint)
  • 15 dkg étcsokoládé aprítva
  • 5 dkg vaj
  • 40 db kisebb dióbél felezve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez valókat aprítsuk össze, a diót daráljuk le, a csokoládét reszeljük le, a barackot vágjuk apró kockákra.

  4. Lépés 4

    A tésztalapot széltében 5, hosszában vágjuk 4 részre, azaz 20 négyzetre. Ezekbe egyenként 1-1 diónyi nagyságú masszát rakjunk. Ezt követően formázzuk gombóccá a tenyerünk segítségével a tészta négyzeteket.

  5. Lépés 5

    A sütőlapon hagyjuk kihűlni a bombákat, majd a vajas csokoládéval öntsük le őket és mindegyik tetejére 1-1 felezett dióbelet helyezzünk.

Tipp

Sárgabarack helyett használhatunk aszalt szilvát és szilvalekvárt is!

Köszönjük Hadarik Rita kreatív receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!