Zserbó szelet friss linzertésztából
- 30-40 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12-16 szelethez:
- 3 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 25 dkg dió darálva
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- baracklekvár
- Csokoládémáz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a darált diót, porcukrot és vaníliáscukrot keverjük össze.
-
Lépés 3
Az első tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki akkora méretű tepsibe, mint maga a tészta, majd kenjük meg lekvárral, és szórjuk rá a diós töltelék felét.
-
Lépés 4
Helyezzük rá a második tésztát, ezt is kenjük meg lekvárral, és szórjuk rá a maradék diót.
-
Lépés 5
A harmadik tésztát is helyezzük rá, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 6
Langyos helyen fél órát pihentessük, majd előmelegített sütőben kb. 30 - 40 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
Miután kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, ha a máz megkötött, szeletekre vágva tálaljuk.
Próbáljuk ki dió és baracklekvár helyett a meggyes-mákos változatot is!