Friss kelt tészta vajjal
Friss kelt tészta vajjal
- finom vajjal
- vegetáriusok számára ajánlott
- sütésre kész termék
- extra puha és légies
Nem tartalmaz
pálmaolaj, színezék, tartósítószer és ízfokozó
Tante Fanny friss kelt tésztája, amely egész biztosan megkel.
Sokan a friss kelt tésztát tartják a legjobb tésztának. Ugyanakkor ez az egyik legnehezebben elkészíthető tészta. Mindig ugyanazt a kérdést tesszük fel: vajon megkel rendesen? Vagy ezúttal nem kel meg és élvezhetetlen lesz? A Tante Fanny vajas kelt tésztájával a válasz: igen, megkel! Legyen szó kakaós csigáról, ízes süteményről vagy kalácsról – kész kelt tésztánk a legjobbat hozza ki alkotásainkból. Akár friss kerti gyümölccsel, télen dióval és fahéjjal kombinálva, a kelt tésztából készült péksütemény mindig igazi ízélmény!
Friss, élesztős süteménytészta napraforgóolajjal és vajjal 500 g (méret: kb 25 x 37 cm; nyújtott vastagság: kb. 4,7 mm)
Sütőpapírral feltekerve, sütésre kész.
Összetevők: búzaliszt, ivóvíz, cukor, 4% napraforgóolaj, 3,6% vaj, glükózszirup, térfogatnövelő szerek: dinátrium-difoszfát, nátrium-hidrogén-karbonát; búzakeményítő, etil-alkohol, búzaglutén, étkezési só, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei; élesztő, aroma (tejet tartalmaz).
Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): lásd a csomagolás előoldalán feltüntetett időpontot.
Hűtve, +2°C és +8°C között tárolandó. Felbontás után azonnal használja fel.
A tészta nyers állapotában nem fogyasztható. Fogyasztás előtt szükséges megsütni.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1309 kJ / 314 kcal
Zsír: 8,5 g
amelyből telített zsírsavak: 3,7 g
Szénhidrát: 50 g
amelyből cukrok: 9,2 g
Rost: 1,3 g
Fehérje: 7,3 g
Só: 1,5 g
Nettó tömeg: 500 g
Létezik finomabb a házi készítésű buktánál?
Ausztriában az édes ételeknek két fajtája létezik: a császármorzsa és a házi készítésű bukta. Tante Fanny friss kelt tésztájával az időt és a „megkelés” körüli bizonytalanságot egyaránt megtréfálhatjuk: sütőpapírra kinyújtott, finom vajjal finomított édes kelt tésztánk közvetlenül a hűtőből – pihentetés nélkül – feldolgozható és kisüthető. Készüljön akár bukta, fahéjas csiga vagy fonott kalács formájában – mindig az utolsó morzsáig elfogy! S mindig lesznek csodálói és élvezői.